Εσπεριδοειδή στην υγεία του ανθρώπου

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ). Στην πραγματικότητα ένα πορτοκάλι καλύπτει με το παραπάνω τις καθημερινές ανάγκες του ανθρώπου σε βιταμίνη C! Η βιταμίνη C ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά λειτουργεί εξισορροπητικά, εξουδετερώνοντας τα επικίνδυνα στοιχεία που συσσωρεύονται στον οργανισμό και προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων και των ιστών που οδηγεί στην εμφάνιση ασθενειών.

Η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές και ενδέχεται να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Σύμφωνα με έρευνα τα άτομα που λαμβάνουν μικρές ποσότητες βιταμίνης C (λιγότερο από 50 mg/ημέρα) φαίνεται να διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε σύγκριση με όσα άτομα λάμβανουν μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C (περισσότερο από 100 mg/ημέρα).

Η βιταμίνη C βοηθά τη σωστή ανάπτυξη των βρεφών, καθώς και το σχηματισμό του συνδετικού ιστού, και παράλληλα ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου στις εγκυμονούσες.

 

 

Cocktails
an image

Κοκτέιλ με χυμό πορτοκαλιού

Θρεπτική αξία
an image

Τα εσπεριδοειδή και η θρεπτική τους αξία

Useful info

About Citrus fruits
Read info`s

About Orange varieties
Open Link

Contact Info
h
Sparta Valley Fruits.
tel. : 0030 6944179949
mail : spartavalleyfruits@gmail.com
©Copyright SpartaValleyFruits.gr 2012