Συνταγές

 

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥφ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥφ


ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
¾ ποτηριού λάδι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη
Προσθέτετε το λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα
Για μερικά λεπτά.
Κατόπιν προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό
Αλληλοδιαδόχως με το αλεύρι.
Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί η΄ και το φόρμα
Και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά.
Το σερβίρετε σκέτο η΄ πασπαλισμένο
με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!


ΥΛΙΚΑ
:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι περίπου 800 γρ
Σουσάμι (πραιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό
Και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ
Και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρι να
Διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει
Ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
Πλάθουμε τα κουλούρια με την βοήθεια λαδιού
Και βουτώντας τα σε μπωλ με σουσάμι τα
Τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C,σε προθερμασμένο φούρνο
Μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!

 

 

 

Cocktails
an image

Κοκτέλ με χυμό εσπεριδοειδών

Θρεπτική αξία
an image

Θρεπτική αξία εσπεριδοειδών.

Useful info

About Citrus fruits
Read info`s

About Orange varieties
Open Link

Contact Info
h
Sparta Valley Fruits.
tel. : 0030 6944179949
mail : spartavalleyfruits@gmail.com
©Copyright SpartaValleyFruits.gr 2012